Marlijn Nijboer

Marlijn Nijboer

Wanneer

september 13, 2024    
19:30 - 22:30

Marlijn Nijboer: familieopstellingen, systemische rituelen en bewegingen van de ziel.

Regelmatig krijg ik de vraag hoe een opstelling werkt en eerlijk gezegd stel ik hem zelf ook nog weleens. Ik kan daar inmiddels wel een aantal verhalen over vertellen, het ene wat magischer dan het andere, maar wat mij betreft moet je niet over opstellingen praten. Je moet ze doen, en bovenal: ervaren. De kracht van een opstelling voel je pas als je er middenin staat.

Ik nodig jullie deze avond daarom vooral uit om mee te doen. Dat betekent ook dat we met jullie eigen vragen aan de slag gaan. Zo’n vraag kan bijvoorbeeld te maken hebben met je eigen thema’s of trauma, maar het kan ook te maken hebben met trauma dat in jouw familie van generatie op generatie wordt doorgegeven. Jouw vraag kan bovendien te maken hebben met collectief trauma of bewegingen in de wereld die je bezighouden.

Behalve de kracht van een ‘traditionele’ familieopstelling, wil ik jullie ook het bijzondere van een systemisch ritueel laten ervaren. Dit laatste is geïnspireerd door Daan van Kampenhout en een combinatie van opstellingenwerk en sjamanisme. Ik wil jullie bovendien laten proeven van de door mijzelf ontwikkelde ‘bewegingen van de ziel’, waarin ik sjamanisme, opstellingenwerk en analytische therapie bij elkaar breng. Deze drie manieren van systemisch werken zijn verschillend van vorm. Wat ze gemeen hebben, is de kracht ervan en dat wat ze te weeg brengen. In veel gevallen is dit inzicht en een beweging die de start is van heling. Soms is een beeld zo indringend dat het alle aanwezigen ontroert. Ik laat jullie dit graag ervaren. Wil je een vraag inbrengen, mail deze dan uiterlijk 1 september naar marlijn@marlijnnijboer.nl Ik kies vervolgens met welke we aan de slag gaan. Deze keuze wordt mede ingegeven door mijn uitgangspunt om verschillende vormen van opstellingen neer te zetten. Ik kijk bovendien welke vragen voor de hele groep kunnen werken. Wil je alvast meer weten over mij, kijk dan op: www.marlijnnijboer.nl